Трета за тази година седмица за профилактика на туберкулозата ще се проведе

...
Трета за тази година седмица за профилактика на туберкулозата ще се проведе
Коментари Харесай

Стартира седмица за профилактика на туберкулозата

Трета за тази година седмица за профилактика на туберкулозата ще се организира в регионалната болница в Монтана от 10 до 14 септември. 

Благодарение напъните и постоянството на лекарите, на здравните управляващи, неправителствените организации и дейните жители, район Монтана бележи устойчива наклонност за понижаване на болните от тежкото инфекциозно заболяване, като за 10 години броят им е понижен два пъти и се е изравнил със междинната заболеваемост в страната, която е 21 заболели на 100 хиляди поданици, оповестяват от лечебното заведение.

``С тези акции заостряме вниманието на всеки и изключително на рисковите групи да се прегледа и лекува изцяло гратис от туберкулоза``, сподели доктор Цветан Петров от Отделението по пневмология и фтизиатрия в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев ”АД - Монтана.

Той акцентира, че в болничното заведение няма проблем с медикаментите, поддържането на отделението и колите, с помощта на напъните на управлението на МБАЛ-Монтана в лицето на изпълнителния шеф доктор Тони Тодоров, което демонстрира грижа и обезпечава доплащане, с цел да компенсира намалелите на половина средства по програмата на Глобалния фонд за тубдиспансерите.

Принципно програмата планува последователно евакуиране на фонда към по-бедни страни, а страната ни да поеме разликата за издръжката на отделенията за туберкулоза, само че това към момента не е уредено и станало факт, показват още от болничното заведение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР